The world's mostpowerful website builder.

Pigmentvlekken » Vitiligo

Vitiligo is een onschuldige aandoening waarbij de huid en ook het haar pigment verliezen. Vitiligoplekken zijn wit van kleur en bevatten geen pigmentcellen. De plekken kunnen variëren in vorm en grootte en verbranden gemakkelijk in de zon. 

 

Hoe voorkomen?

De precieze oorzaak van Vitiligo is onbekend maar er bestaan verschillende theorieën over de oorzaak. Over het algemeen wordt aangenomen dat vitiligo een auto-immuunziekte is waarbij de immunologische reactie de vernietiging van pigmentcellen veroorzaakt. Daarnaast blijkt vitiligo in sommige families meer voor te komen, waardoor men vermoedt dat het ook erfelijk is. Verder zijn er ook mensen die denken dat het een stoornis is in functie van het zenuwstelsel. Al deze oorzaken zijn dus niet voorkombaar. 

 

Behandeling

Wilt u graag wat minder sproeten? Dankzij onze IPL-behandeling kunt u uw sproeten laten verwijderen. Tijdens de IPL-behandeling wordt de lichtbruine kleur van de pigmentvlek geabsorbeerd door de laser. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken en afschilfert. Ouderdomsvlekken en sproeten zijn vaak snel te verwijderen omdat dit pigment zich heel oppervlakkig in huid bevindt. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos.


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
PRIJS PIGMENTBEHANDELINGEN PER SESSIE
Enkele vlekjes € 75,00
Kleine oppervlakte € 100,00
Middelgrote oppervlakte € 125,00 - 150,00
Grote oppervlakte € 150,00 - 175,00
Beide handen € 150,00
Decolleté € 200,00


FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Kleine en grote huidaandoeningen zoals uitslag, zonneschade en algemene problemen met huidtextuur worden zijn nog nooit zo makkelijk te behandelen geweest als met de IPL Laser.

Melanie Palm, M.D.