The world's mostpowerful website builder.

Huidveroudering » Striemen - Striae

Striemen, ook wel striae of stretchmarks genoemd, zijn streep-achtige littekens in het bindweefsel. Ze kunnen het gevolg zijn van hormonale veranderingen of het buitensporig oprekken van het bindweefsel zoals bij zwangerschap, gewichtschommelingen, spiertoename, groeispurt of gebruik van corticosteroïden. Striae hebben meestal een andere structuur dan de normale huid. Meestal bevinden de striemen zich op de buikstreek, rond de dijen, heupen, billen, onderrug, bovenarmen en/of borst.

 

Hoe voorkomen?

Striae zijn onderhuidse beschadigingen. Het is mogelijk deze te voorkomen door de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Op die manier is de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Daarnaast is het ook goed om een snelle gewichtstoename of toename van spiermassa te voorkomen. Ook de gespannen huid ondersteunen met elastische panty’s of corrigerend ondergoed kan helpen. Door het geven van tegendruk wordt de huid immers ondersteund.

 

Behandeling
Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van innovatieve fractionele lasertechnologie. Er wordt hierbij in zuivere vorm lichtenergie opgewekt die er voor zorgt dat de opperhuid intact blijft.

Het laserlicht wordt omgezet in warmtekolommen. Deze warmte trekt de collageenstrengen samen waardoor er nieuw collageen aangemaakt wordt. Gevolg? De huid wordt gladder en steviger, rimpels verminderen en de huidstructuur wordt fijner! Tijdens de behandeling voelt u kleine prikjes maar deze wordt doorgaans niet als echt pijnlijk ervaren. Het grote voordeel van deze behandeling is dat de huid rondom de laserpulsen intact blijft. Dit zorgt ervoor dat het gezonde weefsel in een versneld tempo het beschadigde weefsel kan helpen herstellen. Doordat de laser zeer kleine gaatjes in de striemen zet, gaat de huid zelf fijne bloedvaatjes aanleggen. Door deze verbetering in de bloedvoorziening worden de huidfuncties weer actief. Zelfs pigmentcellen kunnen weer geactiveerd worden, waardoor de normale huidskleur terug kan keren. Tijdens de behandeling voelt u korte warme pulsen op de huid. 


Nazorg

  • Probeer de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Hydrateer uw huid
LUMENIS M22 RESURFX

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

  • Pakt zelfs de eerste tekenen van veroudering optimaal aan
  • Zeer snelle 'lunchpauze' behandeling
  • Effectief voor algemene huidverjonging en de behandeling van rimpels, striemen, littekens (chirurgische acné), ...
PRIJS STRIAE PER SESSIE
Enkele striemen € 125,00
Striae middelgroot gebied € 175,00
Striae groot gebied € 250,00
Striae extra groot gebied € 325,00


FAQ

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. 

Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?
• Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van huid en gelaat.
• Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.
• Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens (chrirurgischacne), algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. (I-VI) Consulteer uw arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachtte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, kan de arts gebruik maken van verdovende gel en/of luchtkoeling. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 60 minuten zal duren.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen. De roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren.

Na gemiddeld 3 sessies zal de patiënt een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid van de patiënt blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

Striemen, of striae, zijn vlakke of depressieve littekens op de huid met gedeeltelijke involutie naar verloop van tijd, maar zonder volledig te verdwijnen. Striemen worden vaak veroorzaakt door het uitrekken van de huid als gevolg van de snelle groei of gewichtsveranderingen. (bv. zwangerschap)

Patiënten laten striemen meestal behandelen omwille van cosmetische redenen. Fractionele non-ablatieve lasertechnologie zorgt voor een effectieve behandeling van striae, het verminderen van hun verkleuring, en verjonging van de huid.

Striemen worden vaak veroorzaakt door het uitrekken van de huid als gevolg van de snelle groei of gewichtsveranderingen. (bv. zwangerschap) Patiënten laten striemen meestal behandelen omwille van cosmetische redenen. Lasers en andere licht gebaseerde technologieën zorgen voor een effectievebehandeling van striae, het verminderen van hun verkleuring, en verjonging van de huid.

Bijna elke vrouw die zwangerschap heeft meegemaakt zal striemvorming krijgen. Ook bij mensen die een snelle gewichtstoename doormaken, zullen zich striemen vormen. Ook een snelle groei tijdens de puberteit kan de huid op korte tijd snel uitrekken, met striae als gevolg.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Deze non-ablatieve laser vernietigt de huid niet, wat ervoor zorgt dat de behandeling snel en efficiënt gebeurt, met spectaculaire resultaten voor zowel grote als kleine lichaamsoppervlaktes.

Tanveer Janjua, M.D.