The world's mostpowerful website builder.

Pigmentvlekken » Sproeten - Epheliden

Sproeten komen veelal voor bij mensen met een lichte huid en rossig haar. Ze ontstaan niet tijdens de geboorte maar in de kindertijd, zodra de huid met zonlicht in aanraking komt. Het zijn kleine vlekjes donkerder dan de normale huidkleur. We zien sproetjes met name in het gezicht en het bovenlichaam. Een sproet is vaak rond of ovaal, maar kan ook onregelmatig van vorm zijn. Ze kunnen ook samenvloeien tot een vlek. Bij het ouder worden neemt het aantal sproeten vaak weer af. Sproeten zijn geheel onschuldig en hoeven dan ook niet verwijderd te worden.

 

Hoe voorkomen?

Sproeten ontstaan door een opeenhoping van pigment tussen de huidcellen. De pigmentcellen geven daar meer pigment af. Er zijn dus niet méér pigmentcellen aanwezig. Of iemand sproeten krijgt hangt af van een aantal factoren zoals erfelijkheid, huidtype en de mate van blootstelling aan zonlicht. Sproeten zijn beter zichtbaar in de zomer; zon is een overduidelijke uitlokkende factor. In de winter worden sproeten meestal wat lichter. Indien u het krijgen van sproeten zo veel mogelijk wilt voorkomen is het van belang om goed te beschermen met een goede zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger).

 

Behandeling

Wilt u graag wat minder sproeten? Dankzij onze IPL-behandeling kunt u uw sproeten laten verwijderen. Tijdens de IPL-behandeling wordt de lichtbruine kleur van de pigmentvlek geabsorbeerd door de laser. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken en afschilfert. Ouderdomsvlekken en sproeten zijn vaak snel te verwijderen omdat dit pigment zich heel oppervlakkig in huid bevindt. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos.


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Door gebruik te maken van een Cool Tip wordt de huid van de patiënt reeds gekoeld tijdens de behandeling, waardoor alles steeds zo comfortabel mogelijk verloopt.

Sabrina G. Fabi, M.D.