The world's mostpowerful website builder.

Vasculaire aandoeningen » Spinaders

Bijna de helft van de Belgische vrouwen heeft last van oppervlakkige spataders, spinaders of berkentakjes. De ontsierende kwaal zorgt ervoor dat veel vrouwen geen rokjes of jurkjes meer durft te dragen. Spataders vormen namelijk netwerken in het huidweefsel en zijn zichtbaar op benen, enkels, gezicht of decolleté. Het zijn geknapte of poreuze haarvaten die nieuwe bloedvaten doen ontstaan. 

 

Hoe voorkomen?

Helaas is een hele dag zitten slecht voor spat- en spinaders. Het vertraagt namelijk de bloedcirculatie waardoor het vocht in de benen zich opstapelt. Daarnaast kan ook overgewicht en gebrek aan beweging in het algemeen een oorzaak zijn van spataders. Ook erfelijkheid, hormonale veranderingen of beschadigingen aan het lichaam door een val kunnen voor spinaderen zorgen. Verder zijn ook alcohol, roken, hoge hakken, verkeerde voeding en warme baden een boosdoener. Ze maken namelijk de vaten zwakker, waardoor ze sneller springen en er zo nieuwe vaatjes en dus spinaders ontstaan. 

 

Behandeling

Tijdens onze IPL-behandeling wordt er een lichtstraal door de huid gestuurd die de hemoglobine absorbeert. Hemoglobine is de rode kleur van het bloed in het bloedvaatje. Door de warmte die vrijkomt stolt het bloed dat daarna door het lichaam wordt afgevoerd. Hierbij is er geen risico dat het bloedvaatje openbarst, wat wel het geval is bij andere behandelingen. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos.

 
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Door gebruik te maken van een Cool Tip wordt de huid van de patiënt reeds gekoeld tijdens de behandeling, waardoor alles steeds zo comfortabel mogelijk verloopt.

Sabrina G. Fabi, M.D.