The world's mostpowerful website builder.

Pigmentvlekken » Melasma

Melasma of zwangerschapsmasker ontstaat vaak tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap. Het ontstaat bij overproductie van melanine op bepaalde plaatsen in de huid. Dit wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen van oestrogeen en progesteron. Bij een zwangerschapsmasker zijn deze vlekken meestal te zien op het voorhoofd, de jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin. Soms komen ook in de nek en op de armen pigmentvlekken voor. Gelukkig is melasma niet schadelijk, alhoewel het door veel vrouwen als cosmetisch storend wordt ervaren. 

 

Hoe voorkomen?

De belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie is blootstelling aan de zon. Daardoor kunnen de pigmentcellen te veel melanine produceren die onregelmatige pigmentatie geven. Melanine werkt namelijk als een natuurlijk zonnebeschermingsproduct in de huid. Dankzij melanine worden mensen bruin maar een overmatige blootstelling kan dit proces echter verstoren. Zeker bij een zwangerschap is het dus belangrijk om zo veel mogelijk de zon te vermijden om melasma te voorkomen. In zeldzame gevallen verdwijnt een zwangerschapsmasker niet binnen enkele maanden na de bevalling en dan kunt u dit via een IPL-behandeling laten verwijderen.

 

Behandeling

Verdwijnt uw zwangerschapsmasker niet na de bevalling? Dankzij onze IPL-behandeling kunt u het melasma laten verwijderen. Tijdens de IPL-behandeling wordt de lichtbruine kleur van de pigmentvlek geabsorbeerd door de laser. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment, de locatie, uw huidtype, … Kom vrijblijvend eens langs voor advies op uw maat!


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak