The world's mostpowerful website builder.

Laserontharing » Hypertrichose

Hypertrichose is een medische term voor overbeharing. In tegenstelling tot hirsutisme is er bij hypertrichose geen overbeharing volgens een mannelijk patroon. Er is louter sproke van een bovengemiddelde haargroei. In zeer extreme vorm wordt dit ook wel het weerwolfsyndroom genoemd. Vaak is er overbeharing op plekken die normaal licht behaard zijn zoals armen en benen. Het treedt ook op bij mannen en vrouwen en is vaak erfelijk bepaald. Naast een erfelijke factor kunnen ook medicijnen een grote rol spelen bij hypertrichose. Het kan onder andere door geneesmiddelen zoals ciclosporine, fenytoïne, minoxidil en, in mindere mate, corticosteroïden, diazoxide, penicillamine en psoralenen worden veroorzaakt.


Behandeling
Tijdens de laserbehandeling wordt er een puls met warmte door de haarwortel getransporteerd waardoor deze permanent wordt vernietigd. Dankzij de speciale koeltip wordt de omliggende huid en de onderliggende bloedvaatjes beschermd tegen de hitte van de laser. De specialisten van het Laserkabinet hebben inmiddels jarenlange ervaring en gebruiken de allernieuwste toestellen. Dankzij het gebruik van een lasertoestel heeft u veel minder behandelingen nodig dan bij IPL of VPL.


Nazorg

  • Na de behandeling raden we aan om de huid even te kalmeren met Flammazine zalf.
  • Voor de behandeling raden we aan om minimaal 4 weken voor de behandeling niet meer te waxen, epileren of harsen. 
  • Daarnaast wordt u aangeraden om 24h geen deo te gebruiken.
LIGHTSHEER DESIRE

Lightsheer Desire is veruit het meest efficiënte toestel op de Belgische markt. Het behoort tot de nr. 1 in permanente ontharing!

  • Verhoogde efficiëntie
  • Meer veiligheid
  • Verminderde pijn
PRIJS VROUWEN PER BEHANDELING
Bikini € 140,00
Oksels € 120,00
Onderbenen € 240,00
Volledige benen € 380,00
Borsten € 60,00
Bovenlip € 70,00
Kin € 80,00
Kin & bovenlip € 140,00
Tussen wenkbrauw € € 50,00
Buik € 125,00


PRIJS MANNEN PER BEHANDELING
Oksels € 120,00
Schouders € 200,00
Volledige rug € 300,00
Baard € 140,00
Buik € 200,00
Borstkas € 200,00
Borst & buik € 300,00
Nek € 70,00
Hals € 70,00
Tussen wenkbrauw € 50,00


FAQ

1.Dankzij het vacuüm wordt de huid zachtjes in het mondstuk getrokken en vervolgens uitgerekt om de huidstrip dichter bij de energiebron te brengen.

2.De energie wordt aangebracht op de huid waar de pigmentcellen verspreid zijn en de bloedstroom wordt vernauwd.

3.De huidstrip is gelaserd en wordt opnieuw losgelaten door het mondstuk.

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hiervan schade ondervindt.

Het gekoelde handvat geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling en beperkt in belangrijke mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden geëpileerd of uitgetrokken. De haren mogen wel geschoren worden tijdens gans de behandelingen.

Vlak voor en tijdens de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook direct in de buitenzon liggen is niet toegelaten voor de te behandelen zones.

De Lightsheer Desire is aanpasbaar aan ieder huidtype! De laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuste haren (baard) worden gebruikt.

Deze methode is geschikt voor (over)beharing in het gezicht, oksels, bikini, rug, borst, benen, nek,…

Direct na de behandeling heb je niet meteen resultaat. De huid kan nadien wat rode puntje weergeven op de plaats van de haarfollikel. Lichte jeuk kan voorkomen de dag na de behandeling. Dit gaat vanzelf weg. De haartjes komen los te zitten in de haarzakjes. Deze vallen vanzelf uit hun haarzakje nadat de epidermis is vernieuwd.

Gebruik na de behandeling geen parfums op de behandelde zone. Ook best 24 u nadien niet wassen met zepen.

Met definitieve ontharing met de laser Lightsheer desire maakt men gebruikt van laserlicht dat geabsorbeerd wordt door de haarkleurstof melanine. De energie van het laserlicht wordt hoofzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is Hierdoor worden de haarwortelcellen selectief vernietigd. De wortel en de celstructuren van het worden hierdoor vernietigd. Hierdoor zullen de haren op de behandelde plaats niet meer groeien. De lightsheer Desire laat toe om selectief veilig en pijnloos te werken dankzij de unieke vacuum kop die de huid samentrekt! Om de opperhuid niet te beschadigen heeft de laser een gekoelde tip (5°). Dit laat toe meer energie op de haarcel af te leveren zonder dat de opperhuid hier schade van ondervindt.

Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren in de groeifase (anagene fase) zijn enkel gevoelig voor de definitieve ontharing.
Voor optimaal resultaat zijn, afhankelijk van de te ontharen zone, meerdere behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van 6 weken tot 2 maanden nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen overgaan.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

De behandeling is zeer effectief! Dankzij de HIT technologie is de behandeling pijnloos. Mijn patiënten zijn erg tevreden met de resultaten en raden het al hun vrienden aan.

Mary Lupo, M.D.