The world's mostpowerful website builder.

Pigmentvlekken » Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie leidt tot vlakke, donkere plekken op de huid die in grootte en vorm kunnen variëren. Het ontstaat bij overproductie van melanine op bepaalde plaatsen in de huid. Deze overproductie kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, maar de belangrijkste zijn de zon, genetische factoren, leeftijd, hormonen of huidletsel. Er bestaan ook verschillende soorten van hyperpigmentatie zoals ouderdomsvlekken, melasma of hyperpigmentatie na een ontsteking. 

 

Hoe voorkomen?

De belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie is blootstelling aan de zon. Daardoor kunnen de pigmentcellen te veel melanine produceren die onregelmatige pigmentatie geven. Melanine werkt namelijk als een natuurlijk zonnebeschermingsproduct in de huid. Dankzij melanine worden mensen bruin maar een overmatige blootstelling kan dit proces echter verstoren. Ook hormonale invloeden spelen een belangrijke rol. De vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron kunnen namelijk de overproductie van melanine stimuleren. Dit kan leiden tot melasma oftewel zwangerschapsmasker. Zoals de naam reeds doet vermoeden komt het vaak voor bij zwangere vrouwen of door bepaalde anticonceptiepillen. Daarnaast kan hyperpigmentatie ook voorkomen door sommige auto-immuunziekten, stofwisselingsziekten en maag-darmstoornissen. Daarnaast kan ook ijzer voor hyperpigmentatie in de huid zorgen. 

 

Behandeling

Vindt u uw hyperpigmentatie cosmetisch storend? Dankzij onze IPL-behandeling wordt de lichtbruine kleur van de pigmentvlek geabsorbeerd. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment, de locatie, uw huidtype, … Kom vrijblijvend eens langs voor advies op uw maat!


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Door gebruik te maken van een Cool Tip wordt de huid van de patiënt reeds gekoeld tijdens de behandeling, waardoor alles steeds zo comfortabel mogelijk verloopt.

Sabrina G. Fabi, M.D.