The world's mostpowerful website builder.

Laserontharing » Hirsutisme

Hirsutisme is een vorm van overbeharing die in vier soorten bestaat.
1) Familiair of idiomatisch hirsutisme komt voor in bepaalde rassen en families. Hierbij heeft de persoon meer en/of dikkere haren dan normaal. Het gehalte aan mannelijke hormonen in het bloed is bij deze vorm niet verhoogd. Men veronderstelt wel dat de haarzakjes gevoeliger zijn voor mannelijke hormonen waardoor de haargroei in de huid extra wordt gestimuleerd.
2) Hormonaal hirsutisme wordt veroorzaakt door overproductie van mannelijke hormonen. Hierbij maken de bijnierschors en de eierstokken te veel hormonen aan. Meestal wordt dit veroorzaakt door een tumor. Een vaak voorkomende diagnose is het polycystisch ovarium syndroom. Vaak hebben deze patiënten ook last van andere symptomen van vermannelijking zoals een verlaging van de stem, geringe ontwikkeling van de borsten en een verloting van de spieren. Daarnaast kunnen ook menstruatiestoornissen of acné aanwezig zijn.
3) Medicinaal hirsutisme komt vaak voor bij vrouwen in de menopauze die worden behandeld met testosteron-verwante geneesmiddelen. Ook anabole steroïden kunnen dit effect hebben.
4) Eetstoornissen kunnen ook hirsutisme veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan bij anorexia nervosa, bolumia nervosa of bij psychiatrische stoornissen zoals manische depressie.

Meestal is hirsutisme zichtbaar in het snor en baardgebied. Ook kan er toegenomen haargroei zijn van de borsten en het schaamgebied.  Vaak zijn er donkere en dikkere haren dan normaal.

Als men overbeharing heeft die niet in een mannelijk patroon valt, dan wordt dit hypertrichose genoemd.


Behandeling
Tijdens de laserbehandeling wordt er een puls met warmte door de haarwortel getransporteerd waardoor deze permanent wordt vernietigd. Dankzij de speciale koeltip wordt de omliggende huid en de onderliggende bloedvaatjes beschermd tegen de hitte van de laser. De specialisten van het Laserkabinet hebben inmiddels jarenlange ervaring en gebruiken de allernieuwste toestellen. Dankzij het gebruik van een lasertoestel heeft u veel minder behandelingen nodig dan bij IPL of VPL.


Nazorg

  • Na de behandeling raden we aan om de huid even te kalmeren met Flammazine zalf.
  • Voor de behandeling raden we aan om minimaal 4 weken voor de behandeling niet meer te waxen, epileren of harsen. 
  • Daarnaast wordt u aangeraden om 24h geen deo te gebruiken.
LIGHTSHEER DESIRE

Lightsheer Desire is veruit het meest efficiënte toestel op de Belgische markt. Het behoort tot de nr. 1 in permanente ontharing!

  • Verhoogde efficiëntie
  • Meer veiligheid
  • Verminderde pijn
PRIJS VROUWEN PER BEHANDELING
Bikini € 140,00
Oksels € 120,00
Onderbenen € 240,00
Volledige benen € 380,00
Borsten € 60,00
Bovenlip € 70,00
Kin € 80,00
Kin & bovenlip € 140,00
Tussen wenkbrauw € 50,00
Buik € 125,00


PRIJS MANNEN PER BEHANDELING
Oksels € 120,00
Schouders € 200,00
Volledige rug € 300,00
Baard € 140,00
Buik € 200,00
Borstkas € 200,00
Borst & buik € 300,00
Nek € 70,00
Hals € 70,00
Tussen wenkbrauw € 50,00


FAQ

1.Dankzij het vacuüm wordt de huid zachtjes in het mondstuk getrokken en vervolgens uitgerekt om de huidstrip dichter bij de energiebron te brengen.

2.De energie wordt aangebracht op de huid waar de pigmentcellen verspreid zijn en de bloedstroom wordt vernauwd.

3.De huidstrip is gelaserd en wordt opnieuw losgelaten door het mondstuk.

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hiervan schade ondervindt.

Het gekoelde handvat geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling en beperkt in belangrijke mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden geëpileerd of uitgetrokken. De haren mogen wel geschoren worden tijdens gans de behandelingen.

Vlak voor en tijdens de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook direct in de buitenzon liggen is niet toegelaten voor de te behandelen zones.

De Lightsheer Desire is aanpasbaar aan ieder huidtype! De laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuste haren (baard) worden gebruikt.

Deze methode is geschikt voor (over)beharing in het gezicht, oksels, bikini, rug, borst, benen, nek,…

Direct na de behandeling heb je niet meteen resultaat. De huid kan nadien wat rode puntje weergeven op de plaats van de haarfollikel. Lichte jeuk kan voorkomen de dag na de behandeling. Dit gaat vanzelf weg. De haartjes komen los te zitten in de haarzakjes. Deze vallen vanzelf uit hun haarzakje nadat de epidermis is vernieuwd.

Gebruik na de behandeling geen parfums op de behandelde zone. Ook best 24 u nadien niet wassen met zepen.

Met definitieve ontharing met de laser Lightsheer desire maakt men gebruikt van laserlicht dat geabsorbeerd wordt door de haarkleurstof melanine. De energie van het laserlicht wordt hoofzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is Hierdoor worden de haarwortelcellen selectief vernietigd. De wortel en de celstructuren van het worden hierdoor vernietigd. Hierdoor zullen de haren op de behandelde plaats niet meer groeien. De lightsheer Desire laat toe om selectief veilig en pijnloos te werken dankzij de unieke vacuum kop die de huid samentrekt! Om de opperhuid niet te beschadigen heeft de laser een gekoelde tip (5°). Dit laat toe meer energie op de haarcel af te leveren zonder dat de opperhuid hier schade van ondervindt.

Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren in de groeifase (anagene fase) zijn enkel gevoelig voor de definitieve ontharing.
Voor optimaal resultaat zijn, afhankelijk van de te ontharen zone, meerdere behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van 6 weken tot 2 maanden nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen overgaan.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Zowel het gladstrijken van de High-Speed en de koeling van de ChillTip combineren effectieve behandelingen met minimale ongemakken.

Omar A. Ibrahimi, M.D., Ph.D