The world's mostpowerful website builder.

Acné » Grove poriën

Net als acné worden grove poriën veroorzaakt door talg. Normaal gezien wordt de talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het talgklierfollikel. Door te veel talgproductie op zonneschade kunnen de poriën uitwijden, waardoor er grove poriën waar te nemen zijn. Meestal is dit vooral op de T-zone (voorhoofd, neus, net naast de neus en kin). 
 

Hoe voorkomen?

Een goede dagelijkse verzorging van de huid zorgt ervoor dat de poriën minder talg gaan produceren en dus kleiner worden. De talgproductie kan echter variëren door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren, slechte cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende factoren vragen voor een verschillende aanpak, daarom kunt u in een eerste fase het beste een dermatoloog raadplegen. 


Behandeling

Lasertherapie geeft zeer goede resultaten bij grove poriën. De behandeling is pijnloos en duurt slechts 15 minuten. De laser richt zich met korte pulsen van 0,3 milliseconde op de rode bloedcellen. Die rode bloedcellen zorgen ervoor dat er veel zuurstof aangemaakt wordt in het bloed. Hierdoor kunnen bacteriën en talg beter afgevoerd worden. Daarnaast zorgen de warmtebundels van de laser ervoor dat de bindweefselcellen opnieuw worden geactiveerd om nieuw bindweefsel aan te maken. Dit nieuwe bindweefsel is sterker en elastischer waardoor er geleidelijk een gladdere en egalere huid terugkeert.
 

Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 RESURFX

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

  • Pakt zelfs de eerste tekenen van veroudering optimaal aan
  • Zeer snelle 'lunchpauze' behandeling
  • Effectief voor algemene huidverjonging en de behandeling van rimpels, striemen, littekens (chirurgische acné), ...
FAQ

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. 

Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?
• Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van huid en gelaat.
• Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.
• Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens (chrirurgischacne), algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. (I-VI) Consulteer uw arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachtte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, kan de arts gebruik maken van verdovende gel en/of luchtkoeling. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 60 minuten zal duren.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen. De roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren.

Na gemiddeld 3 sessies zal de patiënt een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid van de patiënt blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

De ResurFX Laser is mijn nummer één generator van continue en consistente resultaten, met alleen maar tevreden patiënten als gevolg.

Melanie Palm, M.D.