The world's mostpowerful website builder.

Huidveroudering » Facial Rejuvenation

Eeuwig jong blijven… Het is iets waar iedereen van droomt. Helaas zorgen zonlicht, stress en leefgewoonten ervoor dat we er ouder uit gaan zien. Ook verkleuringen door pigmentatie, couperose en gesprongen vaatjes laten naast rimpels en lijntjes onze huid ouder lijken. Facial Rejuvenation is daarbij een veilige en ideale manier om het gezicht te verjongen zonder plastische chirurgie!

 

Hoe voorkomen?

Er zijn veel factoren die een grote invloed hebben op het ontstaan van huidveroudering: ouder worden, eenzijdige voeding met onvoldoende vitaminen, slaapgebrek, te weinig buitenlucht, te weinig beweging, stress, alcoholmisbruik, roken, … Daarnaast speelt ook onze hormoonhuishouding een belangrijke rol. Na verloop van tijd (meestal rond de menopauze) wordt de huid minder elastisch, en wordt ook collageen afgebroken in het bindweefsel. Daarnaast wordt de huid droger en houdt het minder vocht vast. De celmassa krimpt, de celvernieuwing wordt langzamer, de pigmentatie van de huid verandert… Helaas kunnen we aan dit laatste niets doen, maar wel aan de eerste factoren. Zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding, drink veel water, sport, … Het zijn allemaal zaken die u wel in de hand heeft. Daarnaast kan ook te veel UV-straling uw huid beschadigen.

 

Behandeling
Door gebruik te maken van een IPL-laser zijn we in staat om de verkleuringen, roodheid en rimpels in uw gezicht te verminderen en te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van innovatieve fractionele lasertechnologie. De laser geeft een speciale lichtimpuls af die de collageenstrengen doet samentrekken waardoor er nieuw collageen aangemaakt wordt. Gevolg? De huid wordt gladder en steviger, rimpels verminderen en de huidstructuur wordt fijner! Daarnaast ziet u een verfijning van de poriën en ook fijne rimpeltjes, acné littekens en andere structurele onregelmatigheden verdwijnen… Tijdens de behandeling voelt u kleine prikjes maar deze worden doorgaans niet als echt pijnlijk ervaren. Dankzij deze veilige technologie blijft de opperhuid eveneens intact!

 


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Hydrateer uw huid
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Kleine en grote huidaandoeningen zoals uitslag, zonneschade en algemene problemen met huidtextuur worden zijn nog nooit zo makkelijk te behandelen geweest als met de IPL Laser.

Melanie Palm, M.D.