The world's mostpowerful website builder.

Pigmentvlekken » Café au lait

Café au lait vlekken, ook wel koffievlekken, zijn egaal lichtbruin gekleurde pigmentvlekken. Ze kunnen al aanwezig zijn van de geboorte maar zijn dan vaak nog moeilijk te zien. Als het kind groter wordt groeien de vlekken mee en worden ze vaak donkerder. Meestal zijn ze ovaal van vorm en hebben ze een doorsnede van enkele centimeters. Door een ‘weeffoutje’ is de pigmentcellen maken ze in de pigmentvlek veel meer pigment aan dan in de omgevende huid. Het zijn vlakke plekken die overal kunnen voorkommen.

 

Hoe voorkomen?

Café au lait vlekken zijn meestal erfelijk bepaald. Ze zijn goedaardig en geven geen klachten. Door hun erfelijke aard kan men ze ook niet voorkomen. Wel kan men ze laten verwijderen indien men ze als storend ervaart. Wel kunnen de koffievlekken donkerder worden na veel blootstelling aan de zon. Daardoor kunnen de pigmentcellen te veel melanine produceren die onregelmatige pigmentatie geven. 

 

Behandeling

Vindt u uw café au lait vlekken cosmetisch storend? Dankzij onze IPL-behandeling wordt de lichtbruine kleur van de pigmentvlek geabsorbeerd. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment, de locatie, uw huidtype, … Kom vrijblijvend eens langs voor advies op uw maat!


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Pigmentvlekken zijn ophopingen van melanine (pigment) in de opperhuid. Deze vlekken zijn vaak bruin tot zwart en komen meestal voor in het gelaat en op de handen, omdat deze gebieden makkelijk in de zon komen. Pigmentvlekken kunnen al aanwezig zijn bij de geboorte, maar ook later in het leven ontstaan, als het gevolg van huidveroudering en hormonale veranderingen. 

Oorzaken voor het ontstaan van pigmentvlekken in de opperhuid kunnen zijn: 

  • Toename van het aantal pigmentcellen 
  • Verhoogde productie van melanine 
  • Toename van melanine in de huidcellen 
  • Door abnormale pigmentcellen 

Zonlicht is belangrijk voor de opname van bv. vitamine D,maar het is verstandig om te beseffen dat overmatigUV licht de huid veel schade kan bezorgen. Hoe langerde huid aan zonlicht of zonnebank blootgesteld wordt,hoe sneller pigmentvlekken kunnen verschijnen.

Bovendien tasten UV stralen de elastinevezels aan, dievoor de soepelheid en veerkracht van de huid zorgen.Hoe meer elastine beschadigd is, hoe slapper de huidwordt, en rimpels zich kunnen vormen.

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. Lichtpulsen penetreren het weefsel en creëren warmte in de huid waardoor onvolmaaktheden op een gecontroleerde manier behandeld worden. Het natuurlijke helingsproces van het lichaam verwijdert vervolgens het behandelde weefsel, daar de aanmaak van collageen en elastische vezels zal optreden, met een significante verbetering van huidtoon als resultaat

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Kleine en grote huidaandoeningen zoals uitslag, zonneschade en algemene problemen met huidtextuur worden zijn nog nooit zo makkelijk te behandelen geweest als met de IPL Laser.

Melanie Palm, M.D.