The world's mostpowerful website builder.

Littekens » Automutilatie littekens

Zelfverwonding of automutilatie komt bij veel mensen voor. Zelfbeschadiging betekent het opzettelijk beschadigen van jezelf. Mensen kunnen zichzelf beschadigen om verschillende redenen. Achter ieder litteken zit dus een eigen verhaal. Vaak verwonden mensen zichzelf uit angst, woede, verdriet of eenzaamheid. Eens deze gevoelens weg zijn, schamen veel mensen zich voor hun littekens. Daarom is het laten weglaseren van automutilatie littekens ene uitstekende oplossing.
 

Behandeling

Lasertherapie zorgt ervoor dat de de huidkwaliteit wordt verbeterd en de zichtbaarheid van uw litteken minder opvalt. De laserstralen zijn als het ware blokjes warmtestralen die tot diep in de lederhuid doordringen. Zo worden de bindweefselcellen gestimuleerd. Ook striae, huidveroudering, acnelittekens en andere littekens kunnen met deze methode behandeld worden. De huid rondom de laserpulsen blijft intact. Het grote voordeel is dat daarnaast ook de buitenste laag intact blijft, zo is er weinig kans op complicaties of pigmentverschuivingen. Tijdens de behandelingen voelt u kleine warme prikjes op de huid. Afhankelijk van het oppervlak duurt de behandeling tussen de 30 en 50 minuten. 
 

Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Meteen na de behandeling kan de huid rood en/of gezwollen zijn, dit trekt meestal binnen de dag weg.
LUMENIS M22 RESURFX

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

  • Pakt zelfs de eerste tekenen van veroudering optimaal aan
  • Zeer snelle 'lunchpauze' behandeling
  • Effectief voor algemene huidverjonging en de behandeling van rimpels, striemen, littekens (chirurgische acné), ...
FAQ

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. 

Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?
• Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van huid en gelaat.
• Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.
• Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens (chrirurgischacne), algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. (I-VI) Consulteer uw arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachtte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, kan de arts gebruik maken van verdovende gel en/of luchtkoeling. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 60 minuten zal duren.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen. De roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren.

Na gemiddeld 3 sessies zal de patiënt een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid van de patiënt blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

De ResurFX Laser is mijn nummer één generator van continue en consistente resultaten, met alleen maar tevreden patiënten als gevolg.

Melanie Palm, M.D.