The world's mostpowerful website builder.

Vasculaire aandoeningen » Angioma Senilia

Angioma Senilia staat ook wel bekend als kersenwratjes, cherry angioma’s of ouderdomshaemangioom. Het zijn kleine uitstuwingen van de bloedvaatjes in de oppervlakkige huid, zichtbaar als kersenronde bultjes. Ze variëren van 1 tot 5 millimeter en vallen onder de categorie goedaardige huidtumoren. Vaak ontstaan ze op middelbare leeftijd en neemt het toe bij het ouder worden. 

 

Hoe voorkomen?

Het is niet bekend waarom kersenwratjes ontstaan, waardoor men vermoedt dat het te maken heeft met genetische aanleg. Op de plaatsen waar er een angioma tevoorschijn komt, zou er sprake kunnen zijn van een defect in het bindweefsel. Het zijn namelijk kleine bloedvaatjes die verwijden en waar het bloed vervolgens ophoopt. Daarnaast is een uitgebreide blootstelling aan UV-straling ook een risicofactor.

 

Behandeling

Tijdens onze IPL-behandeling wordt er een lichtstraal door de huid gestuurd die de hemoglobine absorbeert. Hemoglobine is de rode kleur van het bloed in het wratje. Door de warmte die vrijkomt stolt het bloed in het bultje. De angioma senilia verkleuren daarna donkergrijs of paars, vervolgens verschrompelen ze en schilferen de kleine korstjes ongeveer binnen 10 dagen af. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos.

LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak