The world's mostpowerful website builder.

Acné » Acné littekens

Helaas laat erge acne vaak littekens achter. Acné is een aandoening van de talgklierfollikel. Normaal gezien wordt de talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het follikel. Als er teveel talg geproduceerd wordt of de afvoerbuis verstopt geraakt ontstaan er mee-eters. Soms veroorzaken bacteriën een ontstekingsreactie bij deze gesloten comedonen wat dan kan leiden tot een puistje. Een puistje breekt vaak en gaat daarbij door de follikelmuur. Als het puistje doorbreekt naar het huidoppervlak, dan geneest deze meestal zonder litteken. Als het puistje door de follikelmuur onderaan barst, dan komt de bacterie en ontsteking in de onderste huidlaag terecht en ontstaat er een ontsteking met littekenvorming. Op zich is dit normaal: een litteken is het gevolg van een wonde en maakt dus op zich deel uit van het normale genezingsproces. Toch is het niet fijn om met littekens achter te blijven. Gelukkig kan Laserkabinet daarbij helpen!
 

Hoe voorkomen?

Meestal steekt acné de kop op in de puberteit door de veranderingen op emotioneel en lichamelijk vlak. Ook een verhoogde hormoonproductie kan er voor zorgen dat u te maken krijgt met puistjes en pukkels. Bij sommige mensen verdwijnt acné helaas niet na de puberteit. Daarnaast kan acne veroorzaakt worden door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren, slechte cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende soorten acné vragen voor een verschillende aanpak daarom kunt u het beste een dermatoloog raadplegen. Acné is een chronische aandoening dus is het heel belangrijk dat u strikt de behandelingen van uw dermatoloog opvolgt! Ook uw gezicht 1 of 2 keer per dag wassen verlaagt de kans op acné.
 

Behandeling

Lasertherapie zorgt ervoor dat de collageenaanmaak gestimuleerd wordt. Gefractioneerde radiogolven maken minuscule gaatjes in de onderliggende huidlaag waardoor de huid gestimuleerd word om van binnenuit huidcellen en collageen aan te maken. De laserstralen zijn als het ware blokjes warmtestralen die tot diep in de lederhuid doordringen. Zo worden de bindweefselcellen gestimuleerd. Ook striae, huidveroudering en andere littekens kunnen met deze methode behandeld worden. De huid rondom de laserpulsen blijft intact. Het grote voordeel is dat de buitenste laag intact blijft, zo is er weinig kans op complicaties of pigmentverschuivingen. Tijdens de behandelingen voelt u kleine warme prikjes op de huid. Afhankelijk van het oppervlak duurt de behandeling tussen de 30 en 50 minuten. 
 

Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Meteen na de behandeling kan de huid rood en/of gezwollen zijn, dit trekt meestal binnen de dag weg.
LUMENIS M22 RESURFX

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie met de ResurFX laser kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?

  • Pakt zelfs de eerste tekenen van veroudering optimaal aan
  • Zeer snelle 'lunchpauze' behandeling
  • Effectief voor algemene huidverjonging en de behandeling van rimpels, striemen, littekens (chirurgische acné), ...
PRIJS ACNÉ LITTEKENS PER SESSIE
Acné littekens hele gelaat € 325,00
Acné littekens 25% gelaat € 175,00
Acné littekens 50% gelaat € 250,00


FAQ

Dankzij innovatieve fractionele, non-ablatieve lasertechnologie kan de huid bewerkt worden om een diepe collageenregeneratie te stimuleren gedurende een reeks van behandelsessies. 

Waarom kiezen voor een fractionele non-ablatieve laser?
• Optimaal om zelfs de eerste tekenen van veroudering aan te pakken. Opvallende resultaten voor fijne lijntjes, verbeterde huidtextuur en de algemene uitstraling van huid en gelaat.
• Deze “lunchpauze” behandeling heeft een minimum aan ongemakken waardoor u heel snel uw dagelijkse werkzaamheden kan hervatten.
• Effectief voor de behandeling van rimpels, striae (striemen), littekens (chrirurgischacne), algemene huidverjonging, …

Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype. (I-VI) Consulteer uw arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Vooraf zal de arts u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachtte effect van de laserbehandeling. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een eerste behandelsessie.

De patiënt kan een warm of prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, kan de arts gebruik maken van verdovende gel en/of luchtkoeling. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 60 minuten zal duren.

Onmiddellijk na de behandeling kan de patiënt roodheid of zwelling ervaren, afhankelijk van de benodigde instellingen voor de uit te voeren sessie. De zwelling zal na een paar uur afnemen. De roodheid zal na enkele dagen vervagen. De meeste patiënten zijn in staat hun dagelijkse activiteiten dezelfde dag nog te hervatten. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling en zich maximaal te beschermen tegen UV-licht door zonnecrème te smeren.

Na gemiddeld 3 sessies zal de patiënt een duidelijk merkbaar verschil waarnemen qua huidtextuur en fijne lijntjes. Na de eerste sessie zal echter al een significante verandering te zien zijn in de afmetingen van de poriën. Optimale resultaten worden doorgaans bereikt na 3 tot 5 sessies met intervallen van 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid van de patiënt blijven verbeteren tot maximaal 6 maanden na de laatste behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

We willen snelheid, gemak en bovenal gelukkige patiënten. En dat is exact waar de M22 ResurFX Laser voor zorgt. Verjongde huid, verjongde geest!

Matthew Knight, M.D.