The world's mostpowerful website builder.

Acné » Acné

Acné is een aandoening van de talgklierfollikel. Normaal gezien wordt de talg afgevoerd naar de huid via een verbinding tussen de huid en het follikel. Als er teveel talg geproduceerd wordt of de afvoerbuis verstopt geraakt ontstaan er mee-eters. Daarnaast verdikt de huid vaak doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Er bestaan twee soorten mee-eters, namelijk open of gesloten. De open mee-eter zijn ook gekend als open comedonen of de zogenaamde zwarte puntjes. Gesloten comedonen zijn witte bolletjes onder de huid. Soms veroorzaken bacteriën een ontstekingsreactie bij deze gesloten comedonen wat dan kan leiden tot een puistje. Een puistje is dus een gesloten comedoon die ontstoken is geraakt. Door deze ontsteking wordt zowel het puistje als de directe huid rood. Acné kan voorkomen op het gezicht (acne vulgaris) maar ook elder op het lichaam (veelal de rug, nek, borst, schouders, ...) of in de lichaamsplooien (acne ectopica). Daarnaast kan acné ook littekens veroorzaken. Ook deze kunt u laten weglaseren.
 

Hoe voorkomen?

Meestal steekt acné de kop op in de puberteit door de veranderingen op emotioneel en lichamelijk vlak. Ook een verhoogde hormoonproductie kan er voor zorgen dat u te maken krijgt met puistjes en pukkels. Bij sommige mensen verdwijnt acné helaas niet na de puberteit. Daarnaast kan acne veroorzaakt worden door genetische, hormonale en psychologische factoren, alsook door omgevingsfactoren, slechte cosmetica, medicijnen en/of druk op de huid. Verschillende soorten acné vragen voor een verschillende aanpak daarom kunt u het beste een dermatoloog raadplegen. Acné is een chronische aandoening dus is het heel belangrijk dat u strikt de behandelingen van uw dermatoloog opvolgt! Ook uw gezicht 1 of 2 keer per dag wassen verlaagt de kans op acné.
 

Behandeling

Lasertherapie geeft zeer goede resultaten bij acné. De behandeling is pijnloos en duurt slecht 15 minuten. De laser richt zich met korte pulsen van 0,3 milliseconde op de rode bloedcellen. Die rode bloedcellen zorgen ervoor dat er veel zuurstof aangemaakt wordt in het bloed. De zuurstof vernietigt dan de bacteriën die puistjes veroorzaken.
 

Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL
De oplossing voor acné & vasculaire- en pigmentletsels

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Acne
  • Couperose
  • Rosacea
PRIJS PIGMENTBEHANDELINGEN PER SESSIE
Enkele vlekjes € 75,00
Kleine oppervlakte € 100,00
Middelgrote oppervlakte € 125,00 - 150,00
Grote oppervlakte € 150,00 - 175,00
Beide handen € 150,00
Decolleté € 200,00


PRIJS COUPEROSE PER SESSIE
Spider naevi € 75,00
Neusvleugels € 75,00
Enkele vaatjes € 150,00
Hele neusgebied € 125,00
Wangen klein & zijkanten hals € 150,00
Wangen groot € 175,00
Wangen, neus en kin € 195,00
Decolleté € 195,00


FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Door gebruik te maken van een Cool Tip wordt de huid van de patiënt reeds gekoeld tijdens de behandeling, waardoor alles steeds zo comfortabel mogelijk verloopt.

SABRINA G. FABI, M.D.