The world's mostpowerful website builder.

Vasculaire aandoeningen » Rosacea

In tegenstelling tot couperose is Rosacea een chronische ontstekingsziekte van de huid in het aangezicht. Het wordt gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Soms gaat het gepaard met schilfers, bultjes en puistjes of zelfs pijnlijke ontstekingen. Dankzij een laserbehandeling kunt u gelukkig weer opgelucht voor de dag komen!

 

Hoe voorkomen?

De exacte oorzaak van rosacea is niet bekend. Sommige zeggen dat de bloedvaatjes in het gelaat abnormaal verwijd zijn door een toegenomen bloedstroom van de gezichtshuid en/of door een veranderde reactiepatroon van de bloedvaatjes op prikkels van binnenuit en van buitenaf. Hierdoor ontstaat er een stilstand van het bloed wat een ontstekingsreactie uitlokt met als gevolg roodheid, zwelling, bultjes en puskopjes. Daarnaast kunnen sommige voedingsproducten ook een reactie uitlokken. Het gaat hier om voedingsstoffen die gekend zijn om roodheid in het gezicht op te wekken zoals alcohol, specerijen, pikante voeding en dranken. Ook vaatverwijdende geneesmiddelen kunnen bestaande rosacea verergeren, net als het uitwendig gebruik van corticosteroïd-bevattende preparaten. Net als bij couperose kunnen grote temperatuurverschillen en alles wat warmte opwekt een verergering van de rosacea uitlokken. Dat geldt dus bijvoorbeeld voor een kachel, strijken, sauna, bubbelbaden, … Daarnaast is een uitgebreide blootstelling aan UV-straling ook een risicofactor.

 

Behandeling
Wilt u graag van uw couperose af? Dankzij onze IPL-behandeling wordt er een lichtstraal door de huid gestuurd die de bloedvaatjes vernietigt zonder de omliggende huid te beschadigen. De warmte zorgt er immers voor dat de vaatwanden samentrekken en verkleven. Hierdoor neemt ook de roodheid in het gezicht sterk af! De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos.


Nazorg

  • De eerste dagen kan er lichte zwelling of roodheid optreden, deze verdwijnt vanzelf.
  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Hydrateer uw huid
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
PRIJS PIGMENTBEHANDELINGEN PER SESSIE


PRIJS COUPEROSE PER SESSIE
Spider naevi € 75,00
Neusvleugels € 75,00
Hele neusgebied € 125,00
Enkele vaatjes € 150,00
Wangen klein & zijkanten hals € 150,00
Wangen groot € 175,00
Wangen, neus en kin € 195,00
Decolleté € 195,00


FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Kleine en grote huidaandoeningen zoals uitslag, zonneschade en algemene problemen met huidtextuur worden zijn nog nooit zo makkelijk te behandelen geweest als met de IPL Laser.

Melanie Palm, M.D.