The world's mostpowerful website builder.

Huidveroudering » Huidverstrakking-HIFU

Naarmate we ouder worden vermindert de natuurlijke elastine-, hyaluron- en collageenproductie, waardoor de huidelasticiteit geleidelijk aan zal vervagen. Verslapping van de huid in het gelaat verstoort de contouren van bv. wenkbrauwen, jukbeenderen, kin of nek. Verslapte huid aan het lichaam komt dan weer vaker voor aan bovenarmen, dijen, buik of love handles. Via MMFU kan de huid op een niet-chirurgische manier verstevigd en gelift worden.

 

Hoe voorkomen?

Er zijn veel factoren die een grote invloed hebben op het ontstaan van huidveroudering: ouder worden, eenzijdige voeding met onvoldoende vitaminen, slaapgebrek, te weinig buitenlucht, te weinig beweging, stress, alcoholmisbruik, roken, … Daarnaast speelt ook onze hormoonhuishouding een belangrijke rol. Na verloop van tijd (meestal rond de menopauze) wordt de huid minder elastisch, en wordt ook collageen afgebroken in het bindweefsel. Daarnaast wordt de huid droger en houdt het minder vocht vast. De celmassa krimpt, de celvernieuwing wordt langzamer, de pigmentatie van de huid verandert… Helaas kunnen we aan dit laatste niets doen, maar wel aan de eerste factoren. Zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding, drink veel water, sport, … Het zijn allemaal zaken die u wel in de hand heeft. Daarnaast kan ook te veel UV-straling uw huid beschadigen.

 

Behandeling
High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken. Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen (opperhuid, diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd). Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken omdat de collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de huid, terwijl er geen enkele beschadiging van de opperhuid optreedt. Tijdens de behandeling is een warmteprikkeling voelbaar. U merkt al resultaat na één behandeling, en dit zonder hersteltijd of nevenwerkingen. Na enkele maanden is een strakkere, verfriste huis zichtbaar met een zichtbaar verbeterde huidconditie! Net als bij een chirurgische facelift werkt de HIFU-behandeling op de SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System, oftewel de fibromusculaire laag). Dankzij de thermische energie van de HIFU wordt de SMAS laag veilig verwarmd waardoor de huid onmiddellijk verstrakt. Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen.


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
  • Hydrateer uw huid
HIFU

High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken. Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen. Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken. 

FAQ

Micro & Macro Focused Ultrasound is een niet-chirurgische HIFU behandeling om de huid van gelaat en lichaam te liften. Door middel van ultrasoon geluidsgolven wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine diep in de huid gestimuleerd, zonder downtime.

Bij de HIFU-behandeling worden, via gericht ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven. Tevens zal hierdoor de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd worden, waardoor de huid langzaamaan gelift wordt. Vrij snel na de behandeling zal u merken dat de huid steviger aanvoelt. De behandeling werkt echter nog 180 dagen door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal zijn.

HIFU is uniek daar het op een veilige en gecontroleerde manier energie kan afleveren, op precies de juiste diepte, waar het nodig is om de huid te verstrakken.

Patiënten waarvan de huid minder stevig aanvoelt, rimpels op het decolleté, overtollig vet ter hoogte van de kin, losse huid aan armen of dijen, verslapte buik, enz. Door de wenkbrauwen te liften kan een frissere look bekomen worden. Raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies.

• Fijne lijntjes en rimpels

• Wazige kaaklijnen

• Nasolabiale plooien (plooien tussen neus en mondhoeken)

• Alternatief voor chirurgische lifting

• Wenkbrauwen

• Grote poriën

• Dubbele kin

• Doorzakkende hals

• Verslapte bovenarmen, buik, dijen, love handles, …

• Ongelijkmatige teint of textuur van de huid

High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken.

Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen. Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken. 

De behandeltijd is afhankelijk van uw individueel behandelplan en de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt een HIFU behandeling tussen de 15 en 90 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Tijdens een intake gesprek kan uw behandelaar u uitgebreid informeren hieromtrent. Direct na de behandeling kan uw huid er rood uitzien, maar dit verdwijnt binnen enkele uren. 

 

Sommige patiënten ervaren lichte zwelling, tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur. U kunt uw gewone dagelijkse activiteiten onmiddellijk na uw behandeling voortzetten. Resultaten van de behandeling zijn doorgaans zichtbaar na 2 à 3 maanden, daar de huid deze tijd nodig heeft om het onderliggend weefsel te ondersteunen. Verdere verstrakking kan nog toenemen tot gemiddeld 6 à 12 maanden na de behandeling. 

MMFU wordt doorgaans niet als een pijnlijke behandeling ervaren. De behandeling kan omschreven worden als een lichte tot matige, warme prikkeling in het behandelgebied. Indien nodig kan de behandelaar lokaal verdovingscrème aanbrengen 

Doorgaans is één behandeling voldoende. Naarmate de ernst van de huidverslapping, de huidreactie op ultrasoongolven en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige patiënten baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces. 

HIFU therapie is niet geschikt voor mensen die onlangs behandeld zijn met spierverlammende stoffen of vulmiddelen. Overige contra-indicaties zijn; zwangerschap, stollingsstoornissen, stoornissen immuunsysteem, kanker (huidkanker/leukemie), open wonden in het behandelgebied, actieve herpes infectie, bepaalde medicatie tegen acne of oestrogeentekort, kruidenpreparaten tegen somberheid, pacemaker, metalen stents / implantaten, lever- of nierinsufficiëntie. 

Raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies. 

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak