The world's mostpowerful website builder.

Détatoeage

Men schat dat in de USA ongeveer 24 % van de volwassen bevolking een tattoo heeft . Daarvan heeft 17 % er achteraf spijt van om diverse redenen en 6 % van al diegenen die een tattoo heeft laat die ook effectief verwijderen.  Om te weten hoe je met een laser een tatoeage kan verwijderen, moet je eerst weten wat er gebeurt in de huid bij een tatoeage of tattoo. 

Bij een tatoeage brengt men inktpartikels van verschillende kleur met een naald doorheen de opperhuid tot  ongeveer 1 à 2 mm diep in de lederhuid.  Na een 2-tal weken is de bovenliggende opperhuid genezen en is de ontstekingsreactie in de lederhuid die optreedt door het inbrengen van de inktpartikels voorbij en is de tattoo definitief.  Ook permanente make-up rond ogen, lippen en wenkbrauwen zijn tattoo's en kunnen verwijderd worden met de pico-laser. 

Wil je de tatoo met de laser verwijderen dan moet je de inktpartikels in de lederhuid proberen te verwijderen  en de bovenliggende huid zo veel mogelijk te sparen om littekens en definitieve ontkleuringen zo veel mogelijk te voorkomen . 

Dit gebeurt met de laser, en liefst dan nog met de pico-laser. Het verschil van de pico-laser met andere lasers bestaat er in dat de pico-secondelaser veel nauwkeuriger en scherper werkt zodat er minder spreiding is van de energie en warmte met minder verbranding en littekenvorming rond het gelaserde punt .  En uiteraard  met minder zichtbare restletsels. 

De laser werkt op drie manieren:

 • Eerst is er het photoacoustisch effect waarbij er door de warmte van de laser een schokgolf ontstaat waarbij  de inktdruppel letterlijk in  microscopisch kleine stukken vliegt.  Daardoor kunnen de macrofagen (letterlijk vertaald de "alles-eters" van het lichaam) de kleine druppeltjes opnemen en verwijderen via de lymfevaten. 
 • Ten tweede gaat ook een deel van de kleine inktpartikeltjes door de warmte "verdampen" : het photothermaal effect .  Des te kleiner de laserstraal die dan enkel geabsorbeerd wordt door één bepaalde kleur van inkt, des te kleiner is de warmteproduktie in de gezonde weefsels er rond en des te kleiner is dan ook nadien de verlittekening met nadien mooier cosmetisch resultaat. 
 • Ten derde brengt de laserstraal ook een photochemisch effect. Door de laserinteractie worden de moleculaire bindingen van de inktpartikels veranderd met een verandering van de optische karakteristieken waardoor de inkt minder "oplicht" onder de huid . 

Het laseren kan pijnlijk zijn zodat vooraf een lokaal verdovende crème wordt aangebracht . 

Na de behandeling wordt een verband aangebracht met een kalmerende, helende zalf dat 24 uur ter plaatse moet blijven.  Watercontact op de gelaserde zone is verboden gedurende deze 24 uur. Complicaties na de behandeling zijn tijdelijke pijn, wat verminderde pigmentatie, lichte blaarvorming en roodheid, zwelling en soms kleine pinpoint bloedingen die spontaan verdwijnen. Deze complicaties zijn significant minder dan met klassieke lasers, juist omwille van de pico-seconde behandeling met deze nieuwe laser. Daarbij is de Asclepion pico-laser de allernieuwste van zijn generatie. 

Recente publicaties tonen dat meerdere behandelingen (van 1-10 afhankelijk van de dikte van de inktpartikels en de tattoo) nodig kunnen zijn om tot een voldoende resultaat te komen.  Gemiddeld 4 à 7 sessies per kleur.

Aanvullende tips voor een snelle genezing
 

 • Indien u thuis wil koelen, mag u gebruik maken van een koude gelpad (cool-pack) uit de koelkast (niet diepvries). Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist. Plaats de gelpad niet direct op de huid, maar leg er een steriel gaasje tussen.

 • Probeer de eerste twee weken wrijving van boordjes, ondergoed of sokken te voorkomen.

 • U mag gewoon onder de douche met het behandelde gebied, maar wees voorzichtig met afdrogen (schone handdoek) en vermijd zeep, bodylotions, parfum en make-up op de behandelde huid.

 • Liever niet zwemmen en gebruik maken van sauna als de huid nog korstjes en velletjes vertoont.

 • Kom zo min mogelijk aan de huid, om infecties te voorkomen. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes.

 • De behandelde huid is zeer gevoelig voor UV-straling, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Regelmatig insmeren met SFP 50 wordt aangeraden, maar afdekken is nog beter.

 • Het pigment wordt via het lymfesysteem opgeruimd, dus veel water drinken na de behandeling wordt aanbevolen.

 • Roken verminderd de kans op een succesvolle behandeling, door de negatieve invloed van tabak op het genezingsproces en het afweersysteem van het lichaam.

Default Laserkabinet
Tarieven tatoeage verwijderen per behandeling
Tattoo Extra Small € 100
Tattoo Small € 150
Tattoo Medium € 200
Tattoo Large € 250
Tattoo Extra Large € 350