The world's mostpowerful website builder.

Huidletsels » Dermale Naevus

Een dermale naevus is de latijnse benaming voor een opliggende moedervlek. Een moedervlek is een ophoping van pigmentvormende cellen in de huid.
Dermale naevi ,ofwel goedaardige moedervlekken, variëren in vorm, grootte, aantal en kleur. Vaak nemen moedervlekken toe naarmate men ouder wordt. Goedaardige moedervlekken zijn regelmatig in vorm en kleur, toch is een biopsie name vooraf aangewezen.
Nadien kan de moedervlek veilig worden weggelaserd met de MCL31 Dermablate Erbium: Yag-laser.

 

MCL31 Dermablate Erbium: YAG-laser

De MCL31 Dermablate Erbium: YAG-laser verwijdert de huid met een nauwkeurigheid die kan worden gemeten in micron en kan worden uitgevoerd als een volledig ablatief of fractioneel proces. Dit maakt een veilige en zachte verwijdering van een grote verscheidenheid aan laesies van de huid op de huid- en dermis-niveau en een effectieve huidverjonging mogelijk. De betrouwbaarheid en effectiviteit ervan zijn wereldwijd bewezen. Vanwege zijn eigenschappen heeft de MCL31 Dermablate een aanzienlijk kortere genezingstijd in vergelijking met een CO2laser (tijd voor re-epithelialisatie, erytheem, oedeem). Aan de andere kant resulteert de CO2-laser in betere hemostase dankzij coagulatie.

Dankzij de zeer beperkte thermische effecten van de Erbium-laser is de procedure minder pijnlijk dan met CO2-lasers. Patiënten hebben geen anesthesie nodig bij de behandeling van kleine laesies. Bijwerkingen en risico's worden sterk verminderd met deze laser. De veiligheid van deze behandeling maakt de Erbium laser de superieure keuze voor gevoelige gebieden zoals de peri-orbitale regio of zelfs de nek, borst en handen.

Naast de behandeling van oppervlakkige, goedaardige huidlaesies, kunnen ook cholestrol afzettingen, acne-littekens en rimpels perfect met de Laser worden behandeld. Een speciale fractionele technologie garandeert een korte genezingsfase. Ongeveer 3 tot 7 dagen na de behandeling zijn er nauwelijks sporen van de procedure zichtbaar. Al na 1 behandeling is een duidelijk succes zichtbaar. In het geval van diepere rimpels of littekens, kunnen verschillende sessies noodzakelijk zijn.